coasteeringinfo

Informasjon Coasteering


Hvem kan delta?

Kort sagt; alle kan delta på Coasteering! Vi har utviklet ruter som passer for ulike nivå.


Er det noe øvre eller nedre aldersgrense?

Familie coasteering: Èn voksen kan ta med seg to barn mellom 8-12 år.

Adventure coasteering: Vi opererer med egne ungdomsgrupper fra 13-16 år.

Voksengruppene går fra 18 år og oppover.

Så lenge man er i grei fysisk form og er klar for å bli våt i håret, er det ingen øvre aldersgrense på våre opplegg.


Hva om jeg ikke kan svømme?   

Det er selvsagt en fordel at man kan svømme skal man delta på coasteering, men på enkelte av produktene våre stiller vi likevel ikke krav til det siden oppdriften i våtdrakt og vest gjør at man flyter godt. På rene barneopplegg og familieopplegg har vi derfor sagt at det ikke er et må krav. Deltagerne må på forhånd opplyse dersom de ikke er svømmedyktige.


Hva må jeg ha med?

Våtdrakt, hjelm, flytevest og våtsko vil bli delt ut i forkant av økten. Du tar med badetøy til å ha under. Tidlig på sesongen kan det være lurt å ha med ekstra ullundertøy til å ha under våtdrakten. Ta med varme klær som skifte etter aktiviteten. Ta med håndkle og en plastpose/bag til å ha det våte tøyet i etter aktiviteten.


Hvor mange kan delta?

Vanligvis gjennomfører vi turer med 1 guide pr 8 deltagere. Noen av turene våre er satt opp med 2 guider med inntil 16 deltagere. Vi skreddersy opplegg til store grupper. Minimum gruppestørrelse er 5 stk.


Når kan jeg coasteere og hvor lenge varer det?

Coasteering kan gjennomføres hele året igjennom, men hovedsesongen varer fra april til oktober. Vanligvis er vi i vannet rundt 3 timer. Inkludert skifte før og etter blir dette en god halvdagsaktivitet.


Kan vi drikke alkohol?

Coasteering er en aktivitet som krever at du er fokusert. Dette kombineres dårlig med alkohol. Vi krever derfor at alle deltakere er helt edru under våre aktiviteter. Våre guider har strenge retningslinjer som sier de MÅ avvise berusede personer uten avkorting i pris.


Blir jeg kald og hva om det regner?

Det første hoppet uti vannet vil alltid oppleves forfriskende. Men så får våtdrakten gjøre jobben og den holder deg våt, men temperert. Regn eller sol spiller ingen rolle - våt blir du uansett.


Hva er inkludert?

Våtdrakt, 5mm, hjelm, redningsvest, shorts, våtsko, instruktør, skiftefasiliteter, hansker ved behov.


Hvorfor må jeg ha på hjelm? Er det farlig?

100% trygt er det ingenting i denne verden som er, men coasteering er likevel sikrere enn å ta en tur i skibakken. Når det en sjelden gang skjer noe, er det vanligvis bare snakk om litt skrubbsår. Hjelmen har vi på hode for å beskyttelse om vi skulle skli og falle på det våte berget. Våre guider er sertifisert i henhold til NCC som jobber kontinuerlig med sikkerhet i coasteering.


Hvor starter vi?


Coasteering i Egersund :
Dere møter opp på Grøsfjeld ved siden av Grand hotell i Egersund sentrum. Vi har omkledningsrom og kjører båt fra byen og ut i havgapet.


Coastering på Mosterøy:
Dere møter opp på Utstein Kloster hotell på Mosterøy. Det er omkring 20min kjøretur fra Stavanger sentrum
Vi har omkledningsrom og kjører ut til Fjøløy fyr med Adventure bussen


Coasteering i/rundt Stavanger :
Dere møter opp ved Hummeren Hotel. Det er omkring 15 min kjøretur fra Stavanger sentrum
Vi har omkledningsrom og spaserer ut til svabergene rundt Hummeren Hotel i Tanager!

Velkommen til en eventyrtur!